Ziraat Bankası'ndan satılık ucuz müstakil ev ve arsası! 10.200 TL peşinat, 1.508 TL taksitle satışta

Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satış ilanları oldukça büyük ilgi görmeye devam ediyor. Fiyatı piyasaya göre oldukça düşük olan bu evler ev sahibi olmak isteyenleri cezbediyor. Ziraat bankası son olarak müstakil bir evi 102 Bin TL'ye satışa çıkardı.
Ziraat Bankası'ndan satılık ucuz müstakil ev ve arsası! 10.200 TL peşinat, 1.508 TL taksitle satışta

Ev sahibi olmak isteyenler tüm seçeneklerini değerlendirdikten sonra karar veriyorlar. Bazıları yatırım için bazıları ise ihtiyaçtan ev aradıkları için fiyat skalaları da farklı olabiliyor. Emlak piyasasında düşük fiyatlı ev seçeneği artık kalmadı. Bundan dolayı da insanlar alternatif yolları araştırmaya başladılar. Ev sahibi olurken yüksek fiyat ile karşılaşmak istemeyenlere bankalar önemli imkanlar sunabiliyorlar. 

ZİRAAT BANKASI FİYAT AVANTAJI İLE EV SATIYOR

Ziraat Bankası tarafından yayınlanan konut satış ilanları ev sahibi olmak isteyenlere başlı başına bir fiyat avantajı sunuyor. Bu ilanları araştıranlar kendilerine uygun gelen evler için teklifte bulunabiliyorlar. Fiyatın düşük olması ise başlangıçta vatandaşların aklını karıştırıyor. Ancak bu durumun bankacılık sektörü açısından makul bir açıklaması bulunuyor. 

Bankalar kullandırdıkları krediler karşılığında müşterilerden ipotek gösterebilecekleri gayrimenkuller talep ediyorlar. Banka bu ipotek işlemi ile verdiği krediyi güvenceye alıyor. Kredi sorunsuz ödenirse ödeme tamamlandığında bu ipotek kaldırılıyor. Ancak sorunlu kredilerde ipotek gösterilen gayrimenkuller bankanın mülkiyetine geçiyor. Banka da bu gayrimenkulleri satarak kredi zararını telafi ediyor. Gayrimenkullerin satılmadığı her gün kredi zararı TL cinsinden olduğu için katlanıyor. Bunun için uygun fiyat belirlenip gayrimenkuller erken bir zamanda elden çıkarılıyor. 

ZİRAAT BANKASI'NDAN 102 BİN TL'YE SATILIK MÜSTAKİL EV

Ziraat Bankası'nın son yayınlanan ilanlarından birisi de müstakil bir ev ile alakalı oldu. Müstakil evi arsası ile satışa çıkaran Ziraat Bankası çok uygun bir fiyat belirledi. O fiyata arsa bile almanın zor olduğu bilinirken üzerinde bir de ev verilmesi ev sahibi olmak isteyenleri cezbediyor. 

Ziraat Bankası'ndan satılık ucuz müstakil ev ve arsası! 10.200 TL peşinat, 1.508 TL taksitle satışta

Ziraat Bankası tarafından yayınlanan gayrimenkul satış ilanına göre Konya Taşkent'te 207 metrekare büyüklüğünde bir ev arsası ile beraber satışa çıkarıldı. Ziraat Bankası bu müstakil ev için 102 Bin TL fiyat belirledi. Konut kredisine uygun olan müstakil ev ödeme kolaylığı ile satılıyor. Konut kredisi çekilmesi halinde Ziraat Bankası bu müstakil evi çok özel imkanlarla satıyor. 

Kullanılacak olan konut kredisi yüzde 90 oranında olabiliyor. Bundan dolayı öncelikle bu ev için 10.200 TL peşinat ödemesi yapılması gerekiyor. Ardından ise 91.800 TL tutarında 120 ay vadeli konut kredisi Ziraat Bankası'ndan çekilirse aylık taksit 1.508 TL oluyor. Bu hesaplamaya göre 10.200 TL peşinat ve ardından 1.508 TL aylık taksitle bu müstakil ev satın alınabiliyor.