Bir zam haberi de Çaykur'dan! Çay fiyatları ne kadar arttı?

Vatandaşı direkt etkileyecek zamlara devam ediliyor. Son olarak Çaykur kuru çay fiyatlarında zam kararı aldı. Çaykur tarafından çaya ortalama yüzde 43 oranında zam yapıldığı bildirildi.
Bir zam haberi de Çaykur'dan! Çay fiyatları ne kadar arttı?

Türkiye’de vatandaşların temel ihtiyaç maddelerine zamlar gelmeye devam ediliyor. Son zam haberi ise her eve giren kuru çaydan geldi. Çaykur bir karar alarak kuru çay fiyatlarında zam uygulandığını bildirildi. Çay fiyatları ne kadar arttı?

ÇAY FİYATLARI ZAMLANDI!

2023 ürünü yaş çay alım fiyatında yüzde 64 oranında zam yapılarak destek primi dahil kilogram fiyatı 11,30 TL olarak belirlenmişti. Bu fiyat artışı ile beraber Çaykur kuru çay fiyatlarında artış yoluna gitti.

Çaykur’un kuru çay fiyatlarına ortalama yüzde 43 oranında zam yaptığı bildirildi. Zamlı yeni fiyat listeleri de toptan satış yapan şirketlere gönderildi.

YENİ ÇAY FİYATLARI!

Çaykur’un en çok satışını yaptığı çay markaları Tiryaki ve Rize Turist olarak biliniyor. Ocak ayında yayınlanan eski fiyat listesinde 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende fiyatı 97,81 TL’ydi. Bugün şirketlere gönderilen yeni fiyat listesinde bu çayın tavsiye edilen satış fiyatının 141,54 TL olduğu görülüyor. Buna göre Rize Turist çayında zam oranı yüzde 44,7 oldu.

Ocak ayındaki fiyat listesinde 1 kilogramlık Tiryaki marka çayın fiyatı 95,95 TL olarak yer almıştı. Bu çay da bugün 138,38 TL’ye yükseldi. Tiryaki markasında da zam oranı yüzde 44,2 oldu.

Çaykur marka tüm çaylara yapılan zamların ortalamasının yüzde 43 olduğu bildirildi.

TÜİK verilerine göre Mayıs ayında çay ve diğer demlendirilen içecek grubunda aylık yüzde 1,48 oranında, yıllık yüzde 47,25 oranlarında fiyat artışı olduğu bildirilmişti.

Öte yandan çay sektöründen yapılan değerlendirmelere göre Çaykur’un çay fiyatlarına yapmış olduğu zammın yeterli olmadığı ve ilerleyen dönemlerde yüzde 10-15 civarında bir zam daha gelebileceği bildirildi.