Dev zam öncesi en ucuz sıfır otomobiller! Bu fiyat listesine bakmadan araba almayın!

Sıfır kilometre otomobillere kısa bir süre içerisinde yüzde 45’i bulan zam yapılacağı sektör temsilcileri tarafından dile getiriliyor. Peki dev zam öncesinde en ucuz fiyatlı sıfır kilometre otomobiller hangileri? Hangi sıfır kilometre otomobiller şu anda uygun fiyata alınabilir?
Dev zam öncesi en ucuz sıfır otomobiller! Bu fiyat listesine bakmadan araba almayın!

Sıfır kilometre otomobil piyasasında zam telaşı yaşanmaya başlandı. Geçtiğimiz hafta sektör temsilcileri yaptıkları açıklamalarla sıfır kilometre araçların fiyatlarına yeni zamlar beklediklerini ve bu zamların yüzde 45’i bulabileceğini belirttiler. Bu zamların gerçekleşmesi durumunda 500 Bin TL’lik bir otomobilin satış fiyatı en az 700 Bin TL’ye yükselecek. Bu da yüksek fiyat nedeniyle otomobil satın alamayanların önlerini tamamen kapatacak.

SIFIR KİLOMETRE ARAÇ İÇİN SON FIRSATLAR

Sıfır kilometre otomobiller için Eylül fiyatları son fırsatlar olarak gösteriliyor. Araç fiyatları zaten yüksekken bir de ekstra zam dedikodusu insanları otomobil satın almaya yönlendirdi. Araçlarda ÖTV indirimi bekleyen vatandaşlar bir süredir taleplerini ertelemeyi tercih etmişlerdi. Ancak otomobil piyasasından gelen bilgilere göre ÖTV indirimi gelmeyeceği gibi ekstra da zamlar geliyor. Bu da araç fiyatlarının uçması anlamına geldiği için araç almayı düşünenler ellerini çabuk tutmak için girişimlere başladılar.

İKİNCİ EL PİYASASI DA ETKİLENECEK!

İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar belirlenirken dikkate alınan en önemli veri sıfır kilometre araçların fiyatları oluyor. Sıfır kilometre araçların fiyatlarına zam gelmesi durumunda ikinci el otomobillerin fiyatlarında da benzer oranlarda zam uygulanabilecek. Piyasada büyük bir durgunluk yaşanırken zammın gerçekleşmesi durumunda ikinci el otomobillerin satışlarının bıçak gibi kesilmesi bekleniyor.

İŞTE EN UCUZ FİYATLI SIFIR KİLOMETRE ARAÇLAR

Otomobil firmaları her seviye için ayrı bir otomobil üretimi yapıp piyasaya sürüyorlar. Alt segment denilen araçlar ise daha mütevazi niteliklere sahip olurken fiyatları da diğer modellere göre daha düşük olabiliyor. İşte şu anda güncel rakamlara göre en ucuz fiyatlı sıfır kilometre otomobiller:

Hyundai i10

Hyundai’nin alt segment araçlarından olan Hyundai i10 için Eylül ayı fiyatları 331.500 TL’den başlıyor. Donanım tercihlerine göre bu otomobilin fiyatı 402.500 TL’ye kadar çıkabiliyor.

FİAT Egea Sedan

FİAT Egea Sedan model araçlar firmanın en ucuz fiyatlı sıfır kilometre arabaları arasında yer alıyor. Bu otomobillerin fiyatları 389.900 TL’den başlıyor. Donanım tercihlerine göre bu araçların fiyatları 701.900 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Renault Clio Ve Yeni Taliant

Ucuz fiyatlı sıfır kilometre otomobilde Renault firması iki ayrı modelle yer alıyor. Buna göre Renault Clio fiyatları 403 Bin TL’den başlayıp 548 Bin TL’ye kadar çıkıyor. Renault Yeni Taliant da 403 Bin TL ile 539 Bin TL arasında satılıyor.

Dacia Sandero Stepway

Dacia firmasının en ucuz arabaları Dacia Sandero Stepway model sıfır kilometre otomobiller oldu. Bu araçların fiyatları 455.000 TL’den başlayıp 505.900 TL’ye çıkıyor.

Kia Picanto

Kia firmasının ucuz araba modeli olan Kia Picanto’nun sıfır kilometre fiyatları 443 Bin TL ile 460 Bin TL arasında değişiyor.

Opel Corsa

Opel’in en ucuz arabası olan Opel Corsa için açıklanan Eylül 2022 fiyat listesine göre bu otomobiller 499.900 TL ile 669.900 TL arasında fiyatlarla müşterilere sunuluyor.

Seat Ibiza

Seat Ibiza için de Eylül fiyatları belli oldu. Buna göre Seat Ibiza sıfır kilometre araç fiyatları 450 Bin TL’den başlayıp 650 Bin TL’ye kadar çıkıyor.