2+1 prefabrik ev devlet desteğiyle 84.900 TL!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için hem kampanyalı fiyatlar hem de devlet desteği açıklandı. Arsası olanlara çok uygun koşullarda müstakil ev yaptırma fırsatı veriliyor.
2+1 prefabrik ev devlet desteğiyle 84.900 TL!

Türkiye’de ev yaptırmanın maliyeti oldukça yüksek bir seviyede bulunuyor. Artan fiyatlardan dolayı çoğu kişi ev sahibi olmanın hayalini dahi kuramaz hale geldi. Ancak yine de bazı durumlarda uygun fiyatlarla ev sahibi olmanın mümkün olabileceği de biliniyor. Bunun yolu da prefabrik evlerden geçiyor. Prefabrik ev yaptırmayı tercih edenler çok düşük maliyetlerle müstakil bir ev sahibi oluyorlar.

PREFABRİK EVLER DÜŞÜK MALİYETLE YAPTIRILABİLİYOR

Prefabrik evlerin fiyatlarının neden düşük olduğuna dair sorgulamalar yoğun bir şekilde yapılıyor. Öncelikle bu evlerde betonarme evler gibi beton, demir ve benzeri pahalı inşaat malzemeleri kullanılmıyor. Buna karşın kullanılan malzemeler uzun ömürlü olabiliyor. Bundan dolayı da bir fiyat farkı oluşuyor. Prefabrik ev üretimi yapan fabrikalar seri üretim yaparak da maliyetleri düşürebiliyorlar. Tüm bunlar prefabrik evlerin oldukça düşük bir fiyatla mal edilebilmesine olanak sağlıyor.

ARSA OLMASI ŞART!

Prefabrik evleri düşük fiyatlı gösteren bir etki de arsa maliyetinin olmaması oluyor. Prefabrik evlerin kurulacak olduğu arsa, arazi veya bu evlerin yapımına uygun olacak bir toprak parçasına sahip olunduğunda arsa maliyeti direkt devre dışı kalıyor. Arsa satın alarak prefabrik ev yaptırılmak istendiğinde ise fiyatlar neredeyse betonarme ev fiyatlarına ulaşacaktır. Bundan dolayı prefabrik evler arsa veya toprak sahipleri için düşük maliyetli oluyor.

DEVLET DESTEĞİ VAR!

Prefabrik evler için devlet desteği de veriliyor. Bu destekten her vatandaş faydalanamıyor. Bu evler için sadece ihtiyaç sahibi olan ve özel şartları sağlayabilenler için destek veriliyor. Bu devlet desteği de vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunuluyor. Destek tutarı ise 300.000 TL olarak açıklandı.

PREFABRİK EV FİYATLARI

prefabrik.jpg

Kampanyalı prefabrik ev fiyatlarına göre 2+1 prefabrik ev yaptırmak için açıklanan fiyat 384.900 TL oldu. Bu evi yaptırmak isteyenlerin bu ödemeyi yapmaları gerekiyor. Ancak devlet desteği alanlar için fiyat tamamen değişiyor. Bu evin 300.000 TL’lik kısmı devlet tarafından karşılanacağı için bu kişilerin sadece 84.900 TL ödeme yapmaları yeterli oluyor. Prefabrik ev yapım yardımı alanlar için müstakil ev sahibi olmanın maliyeti 84.900 TL olarak kaydedildi.

Not: Sitemizde prefabrik ev satışı veya bu satışlara aracılık yapılmamaktadır.