4+2, dubleks, 180 metrekare prefabrik ev kaç TL'ye yaptırılır?

Prefabrik ev fiyatları merak edilen ve araştırma yapılan konular arasında yer alıyor. Peki 180 metrekare prefabrik evler kaç TL bütçeyle yaptırılabilir?
4+2, dubleks, 180 metrekare prefabrik ev kaç TL'ye yaptırılır?

Türkiye'de yapı tercihlerinde gözle görünür bir değişiklik meydana geldi. İnsanlar önceki yıllarda ev yaptıracakları zaman tek tercihte bulunup betonarme yapılarla evlerini inşa ediyorlardı. Son dönemlerde ise betonarme yapılar prefabrik evlere tercih edilmeye başlandılar. Bundan dolayı da bu evlerin maliyetleri oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Prefabrik ev sektörü ise oldukça gelişmiş ev modelleri ile insanlara farklı seçenekler sunabiliyor. 

PREFABRİK EVLER BETONARME YAPILARI GEÇTİ!

Prefabrik evlerin son dönemlerde popüler olmasında bütçe avantajı kadar bu sektörde yaşanan gelişmeler de etkili oluyor. Geçmiş yıllarda prefabrik evlerin üretimleri bu kadar gelişmiş teknolojilerle yapılmıyordu. Konteyner evler şeklinde piyasaya çıkan prefabrik evler gelinen süreçte çok büyük bir aşama kaydettiler. Artık 2 katlı evler yapılabildiği gibi bu evler metrekare olarak çok da büyük olabiliyor. Albenisi olan projeler de yapılınca prefabrik evlerin betonarme villalardan herhangi bir farklı kalmıyor. 

Prefabrik evlerin çeşitli avantajları da bulunuyor. Bu evler kısa sürede kurtulabildikleri gibi eğer doğru malzemeler kullanılarak üretilirse uzun yıllar da dayanabiliyor. 50 yılı bulan ömrü olan prefabrik evler üretilmeye başlandı. Bazı firmalar sadece 10 yıl boyunca garanti veriyorlar. Garanti süresi dolduktan sonra da evlerin ömürleri devam ediyor. 

Prefabrik evlerin bakım maliyetleri de oldukça düşük oluyor. Küçük bütçelerle yıllık bakım yapılarak bu evlerin ömürleri çok daha fazla uzatılabiliyor. Ayrıca prefabrik evlerin istenmesi halinde sökülerek bir başka araziye kurulabilir olması da tercih nedenlerinden birisi olarak gösteriliyor. Bu taşıma sırasında sadece söküm, nakliye ve montaj masrafı çıkıyor. Bunun üzerine herhangi bir maliyet ortaya çıkmıyor. 

180 METREKARE PREFABRİK EV FİYATI!

4+2, dubleks, 180 metrekare prefabrik ev kaç TL'ye yaptırılır?

Prefabrik ev fiyatlarını araştıranlar çok farklı fiyatlamalar görebiliyorlar. Bunda çeşitli parametreler etkili oluyor. Firmanın fiyat politikası, üretim maliyeti farklılıkları, işçilik maliyetleri, kullanılan malzemenin kalitesi gibi verilen fiyatları etkiliyor. Prefabrik ev yaptıracaklara bundan dolayı en az 3 yerden fiyat aldıktan sonra karar vermeleri öneriliyor. 

İnternette bir prefabrik ev satışı yapan firmanın sitesinde yer alan fiyatlara göre 180 metrekare büyüklüğünde, dubleks, 4+2 planında yapılmış prefabrik ev 765 Bin TL'ye satılıyor. Bu evin Betonarme emsalinin inşa edilebilmesi için en az bu fiyatın iki katı kadar bütçe gerekiyor.