Asrın felaketinin maliyeti 2 trilyon olarak hesaplandı

Türkiye 6 Şubat 2023 sabahı yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle büyük bir yıkım yaşamış, 11 ilde yer alan binlerce bina çökmüştü.
Asrın felaketinin maliyeti 2 trilyon olarak hesaplandı

Asrın felaketinin maliyeti 2 trilyon olarak hesaplandı - 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen büyük deprem felaketi ne yazık ki 11 ilde büyük bir yıkıma neden olmuştu. 

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş ilinin yanı sıra komşu konumda yer alan Adıyaman, Malatya, Hatay, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ, Adana ve Diyarbakır illerinde de yıkıma neden olmuş ve binlerce bina yerle bir olurken 48 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yıkımın maliyeti de ortaya çıktı. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNİN EKONOMİK MALİYETİ NE KADAR?

Toplam 11 ilde büyük bir yıkıma neden olması ve 48 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş depremi ekonomik olarak da büyük bir yıkım yaşanmasına neden olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Raporu ile depremin maliyeti ortaya çıktı. 

 Yayımlanan raporda "Boyutu ve yüzeye yakınlığı bakımından küresel ölçekte bilinen en büyük karasal depremlerden olan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler ve artçı sarsıntılar, milletçe yüreğimizi yakan can kayıplarının yanı sıra ekonomik bakımdan bazı kayıpların oluşmasına da yol açmıştır.

rın felaketinin ülkemize maliyeti yaklaşık 2 trilyon TL (103,6 milyar dolar) olup bu rakam, 2023 yılı milli gelir beklentimizin takriben yüzde 9’una denk gelmekte ve 1999 Marmara Depremi’nden yaklaşık 6 kat daha fazla maddi hasar ve kayıplarımızın olduğunu göstermektedir" ifadelerine yer verildi.