DASK deprem bölgesinde 3.3 milyar liralık hasar ödemesi yaptı

6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın felaketi ile 11 ilde büyük bir yıkım yaşanırken DASK depremden hasar gören konutlar ve işyerleri için ödemelere devam ediyor.
DASK deprem bölgesinde 3.3 milyar liralık hasar ödemesi yaptı

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde biri 7.7 ve ikincisi ise 7.6 şiddetinde olan 2 büyük depremle sarsılan 11 ilimizde binlerce bina çökmüş, 48 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam edilirken Doğal Afet Sigortaları Kurumu DASK tarafından hasar gören hak sahiplerine ödemeler yapılmaya başlanmıştı. 

Yapılan yeni düzenleme ile az hasarlı binalara 72 saat içerisinde hasar ödemesi yapılmaya başlanmıştı. Depremden etkilenen 11 ilde hasar tespit çalışmaları tüm hızı ile devam ederken hasar tespiti tamamlanan yapılara ilişkin hasar ödemeleri de yapılmaya devam ediliyor. 

DASK İLE DEPREM BÖLGESİNDE KAÇ LİRALIK HASAR ÖDEMESİ YAPILDI?

Depremin son derece geniş bir alanda etkili olması ve binlerce binanın depremde yıkılması nedeni ile gözler DASK poliçesi ödemelerine çevrilmişti. Konu hakkında kurum hakkında yapılan açıklamada "Bugün itibarıyla tarafımıza ulaşan hasar ihbar sayısı 362 bin 646 ve ödenen tazminat tutarı ise 3 milyar 351 milyon TL'ye ulaştı.

DASK olarak öncelikli ve tek amacımız, en hızlı şekilde sigortalılarımızın tazminatlarını ödemektir. Bu doğrultuda konutlarında hasar bulunan vatandaşlarımızın ihbar kanallarımızdan herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın bize ulaşabileceklerini hatırlatmak isteriz" denilerek ihbar hattında da hem başvuruların alınmaya devam edildiği hem de bir yandan hak sahiplerine ödemelerin de sürdüğü vurgulandı.