Erdoğan duyurdu! Hatay'a 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hatay'ı ziyaret etti.
Erdoğan duyurdu! Hatay'a 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapılacak

Erdoğan duyurdu! Hatay'a 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapılacak - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir kere daha depremin en çok yıkıma neden olduğu Hatay'ı ziyaret etti. 

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremde en çok can kaybının yaşandığı şehirlerin arasında yer alan Hatay'a yapılacak yeni konut sayısı da ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında Hatay'ı yalnız bırakmayacaklarını ve tüm yaraları saracaklarını söyledi. 

HATAY'DA YIKILAN KONUTLAR BAŞTAN İNŞA EDİLECEK! 

Hatay'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bugün üçüncü kez Hatay'a gelmiş bulunuyorum ve Cumhur İttifakı olarak buradayız. İnşallah Hatay'ı asla yalnız bırakmayacağız. Yeni konutların inşası için gereken hazırlıkları da süratle yürütüyoruz. Hatay'da 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz. Kırıkhan'da inşa edeceğimiz konut sayısı ise 15 bin 785'tir.

Katar'dan gelen yüksek standartlı konteynerlerde önceliği buraya veriyoruz. Kullanma suyundaki sorun hala çözülemedi. Yeni kuyularla birlikte bu sorunu da çözeceğiz. Şu ana kadar deprem bölgesinde 426 bin çadır kurduk, 2 ay içerisinde 100 bin konteyneri de faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Eğer sıkıntı yaşadıysanız bize düşen sizden helallik istemektir" diyerek bir kere daha depremzedelerden helallik istedi.