Hafif hasarlı konutlar için DASK'tan yeni açıklama!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler nedeni ile oluşan hasarlarda DASK poliçesi ödemeleri sürüyor.
Hafif hasarlı konutlar için DASK'tan yeni açıklama!

Zorunlu deprem sigortası olarak anılan DASK poliçesi olan kişiler için önemli bir açıklama yapıldı. Kahramanmaraş Elbistan ve Pazarcık merkezli olarak meydana gelen 2 deprem 11 ilde büyük bir yıkıma neden olurken yaşanan depremde evleri yıkılan kişilere DASK ödemeleri de başlamıştı. 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Teknik İşleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren yaşanan deprem felaketi sonrasında başlayan ödemeler konusunda önemli bir değişikliği duyurdu. Depremin son derece geniş bir alanda etkili olması nedeni ile hasar alan konut sayısı da artmıştı. 

DEPREMDEN ETKİLENEN BİNALARDA DASK ÖDEMESİ İÇİN YENİ KARAR! 

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremden etkilenen binalar hakkında açıklama yapan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Teknik İşleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren "Bugün itibarıyla tarafımıza gelen 362 bin 646 hasar ihbarının yüzde 80'ini oluşturan hafif hasarlı konutlar için yeni bir süreç başlatıyoruz. Konutunun az hasarlı olduğunu gösteren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı raporunu, kimlik belgesini ve güncel tapu belgesini bizlere web sitemiz ve e-Devlet üzerinden ileten sigortalılarımızın, tazminat ödemelerini 72 saatte gerçekleştireceğiz" diyerek ödemeleri 72 saat içinde gerçekleştireceklerini dile getirdi. 

Yaşanan deprem felaketi sonrasında yeni poliçe yaptırmak isteyen kişilerin sayısında rekor artış olduğunu belirten Eren "Bir yandan da bu artış, bize olan güveni gösteriyor ve bu güvenden güç alıyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımıza Zorunlu Deprem Sigortası ile konutlarını güvence altına almalarını, süresi dolan poliçelerini yenilemelerini ve eski tarifeden yapılmış poliçeleri zeyilname yaparak teminatlarını güncellemelerini hatırlatmak isterim" diyerek DASK yaptıran kişilere konutlarının tam m2'sini yazdırmaları gerektiğini hatırlattı.