İstanbul Boğazı'nın en pahalı yalısı Zeki Paşa Yalısının fiyatı ağızları açık bıraktı

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş cepleri yakarken yalı fiyatları da astronomik rakamlara ulaşmıştı. İstanbul Boğazı'nın en pahalı yalısı hangisi açıklandı.
İstanbul Boğazı'nın en pahalı yalısı Zeki Paşa Yalısının fiyatı ağızları açık bıraktı

Konut piyasasında yaşanan yükseliş yalılara da yansırken yalı fiyatları cep yakmaya başlamıştı. İstanbul Boğazı'nda çok sayıda yalı ve yalı dairesi bulunurken üst segment sınıfta yer alan 26 yalının alıcı beklediği ifade edildi.

Boğazda fiyatları 6 ila 16 milyon dolar arasında değişen alt segment yalılar ile 40 ila 100 milyon dolar arasında değişen üst sınıf yalılar alıcı beklerken 17 ila 40 milyon dolar arasında yer aalan orta sınıf segment yalının bulunma ihtimalinin ise son derece düşük olduğu belirtildi.

İSTANBUL'DA YALI FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

Yalıların satışında semt, rıhtım boyu, manzara açısı, otopark, havuz, iç kullanım özellikleri, eski eser ya da kargir bir yapı olmasının yanı sıra hukuki durumuna da dikkat ediliyor. İstanbul Boğazı'nın en pahalı yalısı 100 milyon dolar fiyatı ile ‘Boğazın İmparatoru’ Zeki Paşa Yalısı. Yıllardan beri alıcı bekleyen Zeki Paşa Yalısı’nın 4 bin metrekare bahçe alanı ve 2 bin 500 metrekare iç kullanım alanı var.

Zeki Paşa Yalısı günümüze ulaşmış bir sahil sarayı. İstanbul Boğaz’ında Erbilgin Ailesi'nin yaklaşık 100 milyon euro değer biçtiği Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı Mart 2015'te Katarlı iş insanı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri'ye satılmıştı. 2019 yılından bu yana tadilat ve restorasyon işleri devam etmekte olan Yeniköy’deki bu ‘Baba Yalı’ 4 bin metrekareye yakın iç kullanım alanı ve 64 odaya sahip.

Son dönemde çekilen Türk dizileri ile yalılar yabancıların da ilgisini çekerken yine de yalıları büyük oranda Türkler'in aldığı belirtildi. Bugüne kadar Arapların sadece 2 yalı aldıkları ifade edilirken teknoloji, finans ve gayrimenkul şirketi sahiplerinin özellikle de son dönemde yalı alımına yöneldikleri belirtildi.

Genel Yayın Yönetmeni