Konut fiyatları serbest uçuşta İstanbul'da en ucuz ev 2 milyon 453 bin liraya fırladı!

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş hız kesmesine rağmen devam etti. Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları Ağustos ayında yüzde 8 yükseldi.
Konut fiyatları serbest uçuşta İstanbul'da en ucuz ev 2 milyon 453 bin liraya fırladı!

Barınma krizi yükselen satılık ve kiralık ev fiyatları nedeniyle küresel bir kriz olamaya devam ediyor. Tüm dünyada yaşanan yükseliş kendisini en çok Türkiye'de hissettirirken Merkez Bankası beklenen konut fiyat endeksi raporunu yayımladı.

Yayımlanan rapora göre Merkez Bankası hedonik konut fiyat endeksi ağustos ayında yüzde 8 oranında yükseliş gösterdi ve yüzde 8 seviyesine yükseldi. Endeks Ağustos ayında yaşanan yükselişin ardından 548.5 seviyesine ulaştı.

3 BÜYÜK ŞEHİRDE KONUT FİYATLARINDA SON DURUM NE?

 Konut fiyatlarının en çok yükseldiğini illerden biride İstanbul oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan son kout fiyat endeksi raporuna göre İstanbul'da konut fiyat endeksi bir önceki aya oranla yüzde 7.9 oranında yükseliş gösterdi. Ankara’da konut fiyatları bir önceki aya oranla yüzde 7.8 oranında artarken İzmir'de ise yaşanan yükseliş yüzde 9.1 olarak kayıtlara geçti.

Konut fiyatları serbest uçuşta İstanbul'da en ucuz ev 2 milyon 453 bin liraya fırladı!

Yaşanan yükselişin ardından İstanbul'da ortalama konut fiyatı 24 bin 533 TL seviyesine ulaşırken bu da 100 M2 ev almak isteyen kişilerin en az 2 milyon 453 bin TL ödemeleri anlamına geliyor. 3 büyük şehir arasında konut fiyatı en çok zamlanan şehir yüzde 210,8 oranı ile İstanbul olurken konut fiyat endeksi 508,1 seviyesine yükseldi. 

Ankara'da konut fiyatlarına Ağustos ayında yüzde 193,5 oranında zam gelirken Ankara'da ortalama konut fiyatı metrekare birim değeri ise 10 bin 780 liraya ulaştı ve ortalama 100 m2 bir dairenin fiyatı da bu ilimizde 1 milyon lirayı aşmış oldu. İzmir'de ise metrekare ortalama satış fiyatı 17 binh 305 TL olarak hesaplandı.