Küçük / Geniş Balkon Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Giderek hızlanan hayatımızda, hiç olmadığı kadar doğadan uzaklaşmaya başladık. Yemyeşil çevremizin artık beton yığınları haline geldiği bir dünyada yaşıyoruz.
Küçük / Geniş Balkon Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Giderek hızlanan hayatımızda, hiç olmadığı kadar doğadan uzaklaşmaya başladık. Yemyeşil çevremizin artık beton yığınları haline geldiği bir dünyada yaşıyoruz.

Bu nedenledir ki artık son sürat yaşadığımız hayata küçük bir mola verip kendimizle kalma ihtiyacı doğmaya başladı, işte bu ihtiyaç son yıllarda ünlenen balkon dekorasyonunu ortaya çıkarmıştır; artık insanlar balkonlarını sadece çiçek saksılarını koymak ve kombiyi yerleştirmek için kullanmayı bir kenara bıraktı, balkonlar yorgunluğumuzu atacağımız küçük bahçelere dönüşmeye başladı;

Peki balkon nasıl dekor edilmeli? Nelere dikkat edilmeli? Bu soruları cevaplarken balkonumuzun fiziki özelliklerini ve amacımızı da belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Küçük Balkon Dekorasyonu

Çoğumuzun balkonu küçük olabilir; ancak küçük dokunuşlarla balkonumuzu estetik zevkimize göre düzenleyebiliriz, biz burada bazı temel ipuçlarından bahsetmek istedik. Küçük balkon dekorasyonu için;

1) Balkonunuzu dekore ederken çiçekleri bolca kullanın, çiçeklerin doğal renkleri balkonunuza ayrı bir hava katacaktır.

2) Bitkileriniz için ahşap saksı çeşitleri kullanın; ancak mutlaka saksınızın içini çürümeyecek malzemeyle kaplayın.

3) Balkonunuz için açık yeşil ve tonları uygun seçim olacaktır. Ayrıca bu renk balkonlar için sarmaşık bitkisi tavsiye edilir.

4) Balkonunuzun bir duvarını sadece bitkileriniz için ayırın, saksılarınızı farklı renklere boyayın.

5) Balkonunuz için küçük mutfak mobilyaları ve kilimler kullanabilirsiniz.

6) Eğer sandalye kullanmak istemiyorsanız size tavsiyem palet ve ahşap kullanılmış düşük maliyetli divan ve köşe takımı tasarımları tercih etmenizdir. Bu tasarımları balkonunuzun bir köşesine koyabilir, üzerini renkli yastıklarla süsleyebilirsiniz.

7) Küçük balkonlar için kilimler vazgeçilmez ürünlerdir. Tarihi mirasımız olan kilimler farklı renk ve desenleriyle son yılların popüler dekoratif ürünleridir.

8) Balkon duvarlarından birine boy aynası koyarak derinlik sağlayabilir, daha geniş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Geniş Balkon Dekorasyonu

Eğer geniş bir balkona sahipseniz sakın balkonunuzu eşya yığıntısına dönüştürmeyin, geniş balkonlar misafirlerinizle keyifli vakitler geçirebileceğiniz çok farklı tasarımlar için vazgeçilmezdir, işte emlak365.com sitesi olarak sizlere önerilerimiz;

1) İlk olarak kışın balkonunuzda biriken ve kullanmadığınız eşyalardan kurtulun ve ferah bir ortam oluşturun.

2) Balkonunuza koymayı düşündüğünüz eşyalar için bir yerleşim planı hazırlayın, ağır ve sert eşyalar yerine hafif. Dekoratif ve ahşap eşyaları tercih edin.

3) Manzarayı koruyun, alçak masalar tercih edin. Aydınlatma için tavandan sarkan şamdanlar samimi bir balkon için yeterlidir.

4) Balkonunuz için açık renkler kullanın, eşyaların açık renkte olması güneş ışınlarının yansıyarak serin bir ortam oluşmasını sağlar.

5) Balkonunuzun demirliklerini rengarenk boyayabilir, saksılarınızı asabilirsiniz.

6) Balkonunuzun bir köşesine hamak koyabilir ve günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

7) Saksılarınızı geometrik ve organik formlarda ve renkli olarak seçin, çiçekleriniz için kullandığınız aletlerinde renkli olmasına gayret edin.

8) Balkonda yemek yiyecekseniz, duvara monte edilmiş ve katlanabilir masalar tercih edin. Ferforje sandalyeler ve bistro masalar samimi bir ortam oluşturur.

9) Duvarlarda asılı raflar kullanabilir ve saksılarınızı buralara koyup bitkilerinizin güneş ışığından daha çok faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Bu temel ipuçlarına kendi zevkinizi katmayı ihmal etmeyin.