Piyasa uzmanlarından 2023 tahmini: Konut fiyatlarında köpük sönecek, kiralık ev fiyatları düşecek!

Pandemi dönemi ile yükselişe geçen satılık ve kiralık ev fiyatları pandemi sonrasında yükselişini arttırarak rekor seviyelere ulaşmıştı. Gayrimenkul sektörü uzmanları 2023 yılında konut fiyatları ne olur, düşer mi, ne zaman düşecek? sorularını yanıtladı.
Piyasa uzmanlarından 2023 tahmini: Konut fiyatlarında köpük sönecek, kiralık ev fiyatları düşecek!

Konut fiyatlarında yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken yaşanan dalgalanma ne yazık ki dar gelirli vatandaşların hem kiralık ev bulmasını zorlaştırmış hem de ev sahibi olma hayallerini imkansız hale getirmişti. Yaşanan süreçte konut fiyatları hakkında 2023 beklentileri de yakından takip edilmeye başlanmıştı. 

2023 konut fiyatları beklentisi ve uzman yorumları yakından incelenirken konu hakkında bir açıklamada Gayrimenkul alım satım Uzmanı Aydoğan Gürçalar tarafından yapıldı. TOKİ 150 bin sosyal konut projesinin duyurulması ile beraber satılık ev ilanlarının arttığı belirtilirken ilan bolluğu fiyatların nispeten bir miktar gerilemesine neden oldu. Kiralık ev fiyatlarında başlayan düşüş ise üniversite öğrencilerinin kiralık ev arayışı ile ne yazık ki sekteye uğradı ve talebin yeniden artması ile fiyatlarda yükseliş başladı. 

2023 YILINDA KONUT FİYATLARI NE OLUR, EV KİRALARI NE ZAMAN DÜŞECEK, 2023'TE KİRALIK EV FİYATI VE SATILIK EVLER UCUZLAYACAK MI?

Vatandaş büyük bir merakla 2023 yılında yaşanacak olan gelişmeleri yakından takip etmeye başlarken konu hakkında beklentilerini açıklayan Gayrimenkul alım satım Uzmanı Aydoğan Gürçalar, son 9 aylık dönemde konut sektöründe aşırı fiyatlanmanın yerini nispeten daha sakin bir gerilemeye bıraktığını belirterek açıklanan sosyal konut projelerinin de bunda payının büyük olduğunu söyledi. 

Gürçalar 2023 yılına ait değerlendirmesinde ise 150 bin sosyal konut projesinin duyurulmasının ardından piyasada ilan bolluğu yaşanmaya başlandığını belirterek "Yeni yapılan ve kullanıma sunulan konutları da buna dahil edersek fiyatlarda ciddi bir fren ve hatta gerileme olduğu gözle görülmeye başlandı. Böyle devam ederse 2023 yılında konuttaki köpüğün tamamen eriyeceğini ve fiyatların gerçek rakamlara oturacağını düşünüyoruz” diyerek fiyatlarda köpüğün erimeye başlayacağını ve fiyatlarda reele dönüş yaşanacağını söyledi. 

NOT: Emlak365.com tarafından haberde ismi geçen kişiler tarafından yapılan açıklamalara yer verilmiş olup, yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Bu haber yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.