Sahte emlakçılar ev sahiplerinin bankadaki tüm paralarını bu yöntemle aldılar!

Aydın’da kendilerini emlakçı olarak tanıtan 2 kişi evlerini yüksek fiyatla satacaklarını söyledikleri ev sahiplerini dolandırdılar. İşte ev sahiplerini zarara sokan dolandırıcılık yöntemi...
Sahte emlakçılar ev sahiplerinin bankadaki tüm paralarını bu yöntemle aldılar!

Ev sahiplerini yüksek kazanç umudunu kullananların son dönemlerde kalkıştıkları dolandırıcılık girişimlerinde artış meydana geldi. Dolandırıcıların hedeflerinde artık ev sahipleri var. Bir anlık dalgınlık bile ev sahiplerinin çok büyük zararlarla karşılaşmalarına neden oluyor. Aydın’ın Didim ilçesinde 2 kişi bazı ev sahipleri ile iletişime geçerek evlerini yüksek fiyatla satma vaadinde bulundular. Yüksek kazanç elde edeceklerini düşünen ev sahipleri ise bu teklifi kabul ettiler. Ardından ise ev sahiplerinin başlarına gelmeyen kalmadı.

EV SAHİPLERİNİN HESAPLARINDAKİ PARALARI KENDİLERİNE AKTARDILAR

Ev sahiplerinin güvenini kazanan kişiler paranın aktarılacağı sistemi deneyeceklerini öne sürerek ev sahiplerinden banka hesap numaraları ile şifrelerini aldılar. Bu bilgileri kullanan dolandırıcılar bir ev sahibinin hesabında bulunan 99 Bin TL’yi, bir başka ev sahibinin hesabında olan 75 Bin TL’yi kendi hesaplarına aktardılar.

EV SAHİPLERİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Ev sahipleri ise kısa bir süre sonra hesaplarındaki tüm paranın aktarıldığını fark edince önce şüphelilere ulaşmaya çalıştılar. Ancak kendileri ile irtibat kuramayınca dolandırıldıklarını anladılar. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden ev sahipleri şüpheli kişiler hakkında şikayetçi oldular. Paralarının hesaplarından kendilerinden habersiz bir şekilde alındığını belirten ev sahipleri gerekli adli işlemin yapılmasını talep ettiler.

3 KİŞİ İÇİN TUTUKLAMA KARARI!

Ev sahiplerinin şikayeti üzerine harekete geçen polisler kısa bir süre içerisinde 5 şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldılar. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüpheliler haklarındaki dolandırıcılık iddiasını reddettiler. Emniyetteki sorgulamaları biten şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiler. 5 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Diğer 2 şüpheli hakkında ise mahkeme adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı verdi.