Tapu sahipleri emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi bugün doluyor

Milyonlarca tapu sahibi için emlak vergisi son ödeme tarihi hatırlatması yapıldı. Hala ödemeyenler için 1. taksit son ödeme tarihi bugün doluyor.
Tapu sahipleri emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi bugün doluyor

Son dönemde yeni vergi düzenlemeleri ile gündemde olan tapu sahipleri için bugün yeni bir son dakika hatırlatması yapıldı. Hatırlanacağı üzere Mart ayı itibari ile emlak vergisi ödeme tarihleri başlamıştı. Bugüne kadar ödemelerini yapmayan kişiler için emlak vergisi son ödeme tarihi geldi.

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Her sene Mart ayı itibari ile başlayan emlak vergisi ödemeleri için tapu sahiplerine son ödeme tarihi uyarısı yapıldı. Tapu sahipleri 31 Mayıs 2024 Cuma günü itibari ile isterlerse tahakkuk eden emlak vergisi borçlarının tamamını tek seferde ödeyebilecekleri gibi isterlerse de vergi borcunu 2 eşit taksit halinde yatırabilecekler.

emlak-vergisi-son-odeme-tarihi.jpg

Emlak vergisi borcunu 2 eşit taksit halinde ödemek isteyen kişiler bugün için birinci taksit ödemelerini gerçekleştirirken kalan borçlarını ise Kasım ayında yatıracaklar. Emlak vergisi 2. taksit ödemesi 1 Kasım tarihi itibari ile başlarken Kasım ayının son iş gününe kadar yatırılabilecek.

Borcu olan kişiler peşin ödeme yapabileceği gibi isteyen kişiler borçlarını ödemek için kredi kartı kullanabilecek. Yine anlaşmalı bankaların emlak vergisi taksitle ödeme kampanyalarından yararlanarak ödemelerini taksitlendirebilecekler.

Genel Yayın Yönetmeni