Ticaret Bakanlığı internetteki ev ilanları için düğmeye bastı!

Ticaret Bakanlığı internetteki satılık ve kiralık ev ilanları için harekete geçti. Bakanlık, vatandaşların dikkatini çekmek için 1 TL, 1.000 TL ya da 10 bin TL gibi fiyatlarla satılık ilanına konulan ev ilanlarını kaldırmaya başladı.
Ticaret Bakanlığı internetteki ev ilanları için düğmeye bastı!

Ticaret Bakanlığı son dönemlerde internet sitelerinde yer alan 1 TL satılık ev ya da 1 TL kiralık ev ilanlarına ilişkin harekete geçti. Bu tür ilanların vatandaşı aldatmak olduğu ifade edilirken, belirtilen ilanların kaldırılacağı açıklandı.

SAHTE İLANLAR TEK TEK KALKIYOR

Son dönemlerde hızla artış gösteren 1 TL’ye satılık ve kiralık evler için Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Yapılan çalışmalar neticesinde dikkat çekmenin yanı sıra tüketiciyi aldatmak olarak tanımlanan ilanların kaldırılacağı ifade edildi. Sahte ilanların kaldırılacağı duyuruldu. İşte detaylar..

Ticaret Bakanlığı yaptığı çalışmalar neticesinde sahte ilan veren ev ilanlarının kaldırılacağın duyurdu. Mülkün gerçek değerini yansıtmayan fiyatların kullanılması da artık yasaklandı. İlan verenler, satılık ya da kiralık ev arayanların dikkatini çekmek için son dönemlerde ilan başlıklarında “1 TL” ibaresini kullanmaya başladı. Bunun önüne geçmek için yeni kararı açıklayan bakanlık artık bu tür ilanların kaldırılacağını belirtti.

BU FİYATLARDAKİ REKLAMLAR DURDURULDU

Reklam Kurulu’nun almış olduğu karar neticesinde 3 TL, 5 Tİ, 990 TL, 1.050 TL, 1.950 TL gibi farklı rakamlarda ilan veren emlak firmalarının reklamlarının durdurulduğu ifade edildi. Diğer yandan kurul 99.999 TL, 100 bin TL ve 111 bin 111 TL gibi dikkat çekici rakamlardaki ilanları da incelemeye başladı.

EVLERİN ASIL DEĞERİ BU RAKAMLAR DEĞİL

Alınan karar neticesinde evlerin asıl satış fiyatının bu rakamlar olmadığı, tüketicilere ev fiyatlarının daha yüksek olarak söylendiği, rakamların sadece dikkat çekmek için olduğunun altı çizildi. Bu karar kapsamında belirtilen ilanlar için da durdurma cezasının verildiği açıklandı.