Yazlıkların aylık kirası 80 bin TL’yi buldu

Yaz sezonu yaklaşırken, pek çok kişi şimdiden tatil planı yapmaya başladı. Aktarılan son habere göre İzmir’in turistlik ilçesi olan Foça’da yaz sezonunun gelmesi ile birlikte kiralık villaların fiyatları da resmen uçtu!
Yazlıkların aylık kirası 80 bin TL’yi buldu

Rakamsal olarak aktarılan son habere göre sezonluk ev kirasında ortalama yüzde 80 civarında bir artış meydana geldi. Bunun yanı sıra 100 günden fazla sürecek kiralamalar için devreye emlakçılar girecek.

FİYATLARI GÖREN YAKLAŞAMAYACAK

Yaz sezonu yavaş yavaş yaklaşıyor. Kurban Bayramı sonrasında pek çok kişi yaz için tatil sezonunu resmen açacak. Okulların kapanmasını da fırsat bilen kalabalık aileler araştırmalarını kiralık villalardan yana yapıyor. Ancak bu yıl kiralık villaların yanına çok fazla yaklaşılmayacak!

Otel fiyatlarının rekor seviyelere çıkması sonrasında tatil yapmak isteyen pek çok kişi daire ve müstakil ev olarak kiralanan evlere yöneldi. Ancak bu durum da fiyatların ortalama olarak yüzde 80 civarında artmasına neden oldu.

AYLIK KİRALAR 50 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Yeni Foça’da ikamet eden esnaf Bahadır Ölmez, yazın talep çok olduğu için aylık sezonluk ev kiralarının 50 bin TL’den başladığını ve 150 bin TL’ye kadar çıkabileceğini ifade ederek, “Yaz aylarında talep çok olduğu için aylık olarak sezonluk ev kiraları 50 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar çıkıyor. Pandemiden sonra Foça ya talep çok arttı. Kış sezonunda da kiralar yüksek ama yaz sezonu girince daha da artış oluyor” dedi.

GEÇEN SENE 45 BİN TL, BU YIL 80 BİN TL

Yazlık evlerin yoğun olmasından dolayı fiyatların artış gösterdiğini ifade eden Gayrimenkul Danışmanı Aytaç candan ise fiyatlar hakkında şunları söyledi:

“Örnek verecek olursam; geçen sene 17 bin 500 TL’ye kiraya verdiğimiz kiralık dairelerden, 2024 yılında 30 bin TL istemekteyiz. Yine başka bir örnek verecek olursam; geçen sene villa olarak kiraladığımız yerlerin aylık kirası 45 bin TL iken, bu sene 80 bin TL oldu. Ortalama olarak yüzde 80 bir fiyat artışı oluştu. Ayıraca buradan ev sahiplerimizi de uyarmak istiyorum, artık 100 gün altı kiralama yapılamıyor”

Diğer yandan 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren karara göre 100 günün altında olan kiralamalar için turizm acenteleri aracılık edecek olup, 100 günün üstündeki kiralamalar için de emlakçılar devreye girecek.