Teras Dekorasyonu İçin Neler Yapabilirsiniz?

Açık hava keyfini yaşamak isteyen kişilerin tercih ettikleri teraslar son yıllarda çok daha fazla tercih edilirken teras dekorasyonu da gelişmeyi sürdürmektedir.
Teras Dekorasyonu İçin Neler Yapabilirsiniz?

Açık hava keyfini yaşamak isteyen kişilerin tercih ettikleri teraslar son yıllarda çok daha fazla tercih edilirken teras dekorasyonu da gelişmeyi sürdürmektedir.

Üretilen teras dekorasyon ürünleri her geçen gün çeşitlenmeyi sürdürürken farklı zevklere hitap eden modeller sayesinde herkesin kendi tarzını yansıtmalarına izin verilmektedir. Buna ek olarak teras tasarım örnekleri de fikir almak isteyen kişiler için vazgeçilmez bir kaynaktır.



Teras Dekorasyonu Kendin Yap





Ne yazık ki teras için satılan pek çok ürün oldukça yüksek fiyatlara satılıyor. Bu nedenle terasınız için kendiniz de bir şeyler yapabilirsiniz. Özellikle de teras oturma grupları çok pahalı satıldığı için bunları hazır almak yerine paletlerden oturma grubu yapmak gibi farklı fikirleri değerlendirmeniz yarar sağlayacaktır. Sanılanın aksine paletten sedir yapımı son derece kolaydır ve çok fazla ustalık gerektirmez. Zaten sosyal paylaşım ağları üzerinden palet koltuk takımları videoları izleyerek de aşamaları kendiniz gerçekleştirebilirsiniz.



Kapalı Teras Dekorasyonu Nasıl Olmalı?





Teras dekorasyonu konusunda dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biride terasın açık mı yoksa kapalı mı olduğuna göre karar verilmesidir. Çünkü kapalı olan terasların dekorasyonunda daha ziyade bir oda havası oluşturulurken açık teras dekorasyonu için ise daha ziyade balkon teması işlenmelidir. Yani kapalı teras dekorasyonunda ortaya bir halı atılmasının bir zararı yokken açık teras dekorasyonu için ise normal halılar asla kullanılmamalıdır. Bunun yerine çim halı gibi farkı dekoratif ürünler ile ortam tamamlanmalıdır.



Yine dekorasyon konusunda tercih edilen kapalı teras modelleri de dikkate alınmalıdır. Ahşap kullanılarak kapatılan teraslarda daha klasik tasarımlar ya da ahşap sedir takımları ile bütünlük oluşturulmaya çalışılmalıdır. Buna ek olarak cam balkon seçenekleri ile kapatılan teraslarda ise sportif tasarımlar ağırlık kazanmalıdır. Yine aydınlık bir ortamın elde edilebilmesi için mutlaka mümkün olduğunca açık renkler tercih edilmeli, sıcak renklere yer verilerek ortamın enerjisi arttırılmaya çalışılmalıdır.